Back to school #2: wat MOET er mee in je schooltas

Hoi mensen!

wij hebben vandaag ons eerste dagje school weer overleefd!!!! Of nou ja school….. We kwamen alleen ff het rooster ophalen. En morgen begint school dan echt. Joepie. Not.

Heel het internet barst momenteel van de back to school filmpjes en artikels en wij kunnen er  geen genoeg van krijgen dus wij doen  maar lekker mee met de back to school artikeltjes. Wij gaan jullie vandaag vertellen wat je echt mee moet nemen in je schooltas.

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je een schooltas koopt waar al je boeken in passen die je die dag nodig hebt. Hij hoeft niet te groot te zijn want zeker als je klein bent en je hebt een gigantische rugzak ziet dat er nogal bruggerig uit. Als je echt geen mooie tassen kan vinden die groot genoeg zijn, zorg er dan voor dat je een kluisje neemt op school. Dat is sowieso handig want dan sjouw je je geen breuk aan al die zware boeken.

En dan nu de inhoud (ik ga hier dingen noemen waarvan ik vind dat iedereen ze gewoon mee moet nemen als jij meer meeneemt kan dat natuurlijk.)

– als eerste: boeken, soms is het een beetje proppen met je boeken neem daarom nooit meer mee dan nodig is en zorg dus voor een kluisje!

– schriften en werkboeken: is gewoon nodig

– een etui met daarin: pennen (meer dan 1!!), een (vul)potlood, kleurpotloden als je die nodig hebt voor een vak zoniet dan laat je ze gewoon thuis natuurlijk, een gum, markers, een nakijkpen, een haarelastiekje voor als je gym hebt en je moet een staart indoen, en nog veel meer dingen als dat nodig is op jouw school (of als jij dat nodig vindt) maar dit zijn de basis dingen.

– een agenda, niet denken ik onthoud mijn huiswerk en mijn lesrooster etc. wel, dat onthoud je niet. Gewoon opschrijven dus.

– rekenmachine voor als je wiskunde, natuurkunde, scheikunde of een ander vak hebt waarvoor het nodig is.

– eten: voor de lunch raden wij gewoon boterhammen aan met wat drinken en voor de eerste pauze gewoon een koekje en een flesje water.

– mobiel, geld en sleutels: belangrijke dingen zorg dat ze ergens liggen in je tas zodat ze er niet snel uitgehaald zullen worden.

En dat was het eigenlijk wel! Veel succes voor de mensen die morgen naar school moeten of al begonnen zijn. Voor de mensen die nog vakantie hebben: enjoy it!

Bye bye! Xxx Elise en Eline

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s